Gelcoat problemen

  • slider-Gelcoat

Gele verkleuring op polyester

Deze schepen hebben een polijstbehandeling gehad en vertonen na 1 jaar al weer gele vlekken en uitslag. De gelcoat begon weer dof te worden, vlekken en littekens te vertonen.

Bij de eerste foto is ook goed het litteken te zien, rechts glimmend, en in het midden van de hood dof met strepen, dit komt doordat de UV straling elk jaar toeneemt en de weersomstandigheden extreme verschillen laten zien, van 18 graden buiten naar 28 graden binnen in 24 uur, een snelle afwisseling van krimp en uitzetting resulteert weer in verkleuring. DSM heeft zich 7 jaar geleden al bezig gehouden met dit probleem, voornamelijk met de kleur donker blauw, wij hebben onze producten in samenwerking met DSM getest op UV invloeden.
Verkleuring komt door een verhoogde UV straling, het is een soort pigment verandering en lijkt op een versneld verouderingsproces.
Een probleem vraagt om een aanpak.

De behandeling moet uitgevoerd worden op het water of een wasplaats, eventueel voordat hij de winterstalling in gaat.
De behandeling wordt uitgevoerd met een biologisch afbreekbaar 2 componenten product wat gepaard gaat met een complete wasbeurt, eventueel gecombineerd met teak reiniging is mogelijk. Dit heeft wel een meerprijs, zie teakreiniging.
Hierna moet een “Topglansbehandeling“ uitgevoerd worden om de optimale glans terug te brengen. Hiervan maken wij een rapport met glansresultaten deze worden bijgehouden, en gecontroleerd.

De prijs voor deze behandeling kunnen wij u offreren na inspectie.

1

Comments are closed.